12 noiembrie 2015 – 09 mai 2017
 

 Axa Destinului sau Axa Nodurilor Lunare este traiectoria care leagă cele două puncte aflate la intersecția dintre orbita Pământului și cea a Lunii, două puncte esențiale prin care curge fluxul energetic ce reunește într-un tot trecutul cu prezentul și cu viitorul. Prin Nodul Sud suntem puși față în față cu datoriile sau recompensele acțiunilor noastre din trecut, înNodul Nord în tranzit prin Fecioară timp ce Nodul Nord ne pregătește de viitor și ne îndeamnă spre un salt evolutiv. Nodul Nord reprezintă întâlnirea cu destinul, cu ceea ce ne este sortit, în timp ce Nodul Sud reprezintă lecția karmică pe care trebuie s-o asimilăm.

 Pentru acest sfârșit de toamnă, evenimentul astral de importanță majoră este trecerea pe care Nodurile Lunare o fac de pe axa Balanță-Berbec pe axa Fecioară-Pești, Nodul Nord instalându-se în semnul Fecioarei, iar Nodul Sud în cel al Peștilor. Dacă din martie 2014 și până în prezent, Balanțele au fost chemate să-și descopere calea și menirea pentru următorii 18 ani, din această toamnă și până în mai 2017, e rândul nativilor din zodia Fecioarei să se pregătească pentru a-și afla sensul și misiunea pe care o vor avea de îndeplinit în următorii ani, până la următoarea revenire a Nodului Nord, în 2034. Ca reper pentru a face o analiză comparativă, putem lua ultimul tranzit al Nodului Nord prin Fecioară care a avut loc în perioada ianuarie 1997- octombrie 1998.

 Cu siguranță, această schimbare la nivel astral, nu îi va afecta doar pe nativii din Fecioară. Ea va avea răsunet și pentru nativii care au în diagrama natală planete ori nodurile lunare pe axa Fecioară-Pești, dar și pentru nativii din Pești care vor resimți influența Nodului Sud și care se vor ”lovi” de consecințele acțiunilor trecute.

 De remarcat este prezența planetei Jupiter care va fi alături de Nodul Lunar Nord prin semnul Fecioarei pe parcursul anului 2016, o combinație extrem de favorabilă, o alăturare a șansei și a destinului care va fi benefică în special semnelor de pământ.

 La nivel general, acest tranzit al Nodurilor Lunare pe axa Fecioară-Pești, o axă a devotamentului, a muncii, sacrificiului și credinței va aduce în prim plan o altă tematică și va impune nevoia de ordine și purificare, de planificare și de restructurare a vieții. Atingerea scopurilor noastre va fi posibilă doar prin stabilirea clară a limitelor, prin rațiune și detașare, prin planificare atentă și folosirea înțeleaptă a resurselor, prin acordarea atenției cuvenite detaliilor și regulilor. Ne vom putea îndeplini misiunea numai prin muncă, organizare, concentrare, perfecționare și prin îndeplinirea tuturor obligațiilor. Vor cunoaște o adevărată relansare domeniile aflate sub patronajul Fecioarei: medicina, farmacia, sectoarele de producție, învățământul, ingineria, cercetarea. În schimb, domeniile asociate zodiei Pești (navigația, industria petrolieră, cinematografia sau sistemele religioase) vor cunoaște o stagnare, un declin sau se vor confrunta cu accidente, restricții ori cu alte condiții nefavorabile.

 Fiecare dintre noi va resimți noul impuls astral al schimbării direcției de evoluție într-un anumit domeniu de viață în funcție de semnul natal și de tema personală. Pentru fiecare semn, tranzitul Nodurilor Lunare pe axa Fecioară-Pești va facilita saltul evolutiv în anumite direcții și va obliga la achitarea unor datorii karmice în alte direcții.

 

Care sunt aceste domenii supuse influențelor ce poartă marca destinului pentru fiecare semn zodiacal:

 
Berbec

Nodul Nord în casa VI favorizează evoluția în plan profesional și îndeplinirea cu succes a tuturor obligațiilor sau sarcinilor de serviciu.

Nodul Sud în casa XII avertizează asupra bolilor cronice și a unor sacrificii, atacuri ori penitențe.

 
Taur

Nodul Nord în casa V favorizează succesul în dragoste, creativitatea, procreația și împlinirea prin intermediul copiilor, aprecierea și faima.

Nodul Sud în casa XI poate să atragă dezaprobarea socială, neînțelegeri și dezamăgiri din partea prietenilor, planuri ori vise iluzorii.

 
Gemeni

Nodul Nord în casa IV favorizează mediul casnic și familial, schimbarea domiciliului, afacerile imobiliare și îmbogățirea patrimoniului.

Nodul Sud în casa X avertizează asupra riscului de știrbire a reputației și afectarea imaginii sociale, de pierdere a unui statut social sau a unei funcții.

 
Rac

Nodul Nord în casa III favorizează studiile, examenele, conferințele, deplasările, comerțul, semnarea actelor, publicațiile și legăturile cu frații ori cu alte rude.

Nodul Sud în casa IX avertizează asupra riscurilor ori necazurilor survenite în timpul călătoriilor lungi, în relația cu străinii ori cu reprezentanții instituțiilor juridice ori academice și în încercările de a accede pe o treaptă superioară.Leu

Nodul Nord în casa II favorizează inițiativele financiare, câștigurile dobândite prin muncă și creșterea veniturilor.

Nodul Sud în casa VIII avertizează asupra neînțelegerilor cu partenerul în gestiunea resurselor comune ori asupra pierderilor ca urmare a unor succesiuni, partaje ori afaceri cu asociați nesinceri și profitori.

 
Fecioară

Nodul Nord în casa I favorizează evoluția și dezvoltarea personală, descoperirea și îndeplinirea unei misiuni care conferă un alt sens vieții. Este o perioadă de grație pentru acești nativi când pot avea multe realizări și împliniri.

Nodul Sud în casa VII atrage parteneriate de natură karmică, posibile dezamăgiri și situații confuze în relațiile de cuplu.

 
Balanţă

Nodul Nord în casa XII favorizează deschiderea spre latura spirituală sau ocultă a vieții, regăsirea liniștii interioare prin solitudine și practici mistice, satisfacția obținută prin acte de caritate sau printr-o muncă de culise, desfășurată în spatele scenei sau în secret.

Nodul Sud în casa VI atrage atenția asupra unor probleme de sănătate (infecții, simptome sau boli ciudate, alergii sau probleme emoționale) și asupra unor posibile necazuri la serviciu (atacuri, minciuni, trădări etc).

 
Scorpion

Nodul Nord în casa XI favorizează renumele social, integrarea în comunitate și în colectiv, lărgirea cercului de prieteni sau de cunoștințe, susținere din partea acestora, îndeplinirea cu succes a proiectelor și planurilor de viitor.

Nodul Sud în casa V atrage dezamăgiri în dragoste, pierderi în competiții, relații mai dificile cu copiii, dificultăți în valorificarea talentului creator.

 
Săgetător

Nodul Nord în casa X favorizează îmbunătățirea imaginii sociale, oportunități de promovare și de obținere a unui nou statut sau a unei funcții.

Nodul Sud în casa IV poate crea disconfort, tensiuni sau dezordine în mediul casnic și familial, pierderi în afacerile imobiliare, dificultăți în relațiile cu părinții, pierderea sau înstrăinarea de un membru al familiei.

 
Capricorn

Nodul Nord în casa IX creează oportunități de evoluție și progres, de lărgire a concepțiilor și principiilor de viață, facilitează studiile, călătoriile și schimburile interculturale.

Nodul Sud în casa III poate crea neînțelegeri și dificultăți în comunicarea cu persoanele din anturajul apropiat (frați, surori, amici, vecini), încurcături sau pierderea unor acte importante, pierderi în operațiunile comerciale sau neplăceri în timpul deplasărilor.

 
Vărsător

Nodul Nord în casa VIII atrage profituri din dividende, moșteniri, împrumuturi, reduceri de taxe și impozite, prime, pensii alimentare, creșterea veniturilor partenerului și acces la resursele acestuia; viață intimă înfloritoare; protecție în situații limită.

Nodul Sud în casa II avertizează asupra investițiilor riscante și a diminuării veniturilor proprii, obținute prin muncă.

 
Peşti

Nodul Nord în casa VII facilitează parteneriatele, șansa împlinirii prin căsătorie și dinamizarea vieții sociale prin participarea la diverse evenimente mondene sau artistice.

Nodul Sud în casa I avertizează asupra crizelor de identitate și a nemulțumirilor legate de propria persoană, asupra riscului de accidente, asupra sacrificiilor ori atacurilor suportate din partea altora. Sunt încercări de natură karmică peste care nativii din Pești trebuie să treacă pentru a se purifica sufletește.

 

vezi şi Axa Destinului (Axa Dragonului) Nodurile Lunare în Casele Cerului